Financiële tussenkomst

In deze snel evoluerende sector is het belangrijk bij te blijven om nieuwe opdrachten binnen te halen.
Voor sommige opdrachten bent u verplicht om bepaalde attesten of certificaten voor te leggen. Voor beide zaken is bijscholing aan te raden.
Het tijdstip bepaalt u zelf: tijdens de werkuren, ’s avonds of op zaterdagen of tijdens een periode van tijdelijke werkloosheid wegens slecht weer.

En dit telkens met het voordeel van financiële tussenkomst via uw sectorfonds Constructiv, dat bovendien combineerbaar is met Vlaamse subsidie uit de KMO-portefeuille.

!! LET OP: Constructiv aanvaardt enkel dossiers die tijdig zijn ingediend, dit betekent dat u de aanvraag dient te doen VOOR de opleiding plaats vindt (of VOOR de eerste opleidingsdag).

 

Overzicht van de sectorale tussenkomsten vooropleiding

  • Van toepassing voor arbeiders PC124 die in een vestigingseenheid van een bouwbedrijf tewerkgesteld zijn, gelegen in Vlaanderen, en ook aan de zaakvoerder(s) als die zijn arbeider(s) vergezelt in de opleiding.

 

 

OPGELET!
Indien u gebruik wenst te maken van de erkenning van Bouwunie voor (winter)opleiding via Constructiv, zal de factuur van de opleidingspartner de volgende administratiekost bevatten bovenop de opleidingskost:
- Voor leden: 40 euro per deelnemer per opleidingstitel (maximum 160 euro) – excl. btw
- Voor niet-leden: 60 euro per deelnemer per opleidingstitel (maximum 240 euro) – excl. btw (vanaf 50 deelnemers = 5 euro per persoon)
Als u een opleiding volgt via Liantis is de administratiekost niet van toepassing

Eventuele examen- en certificeringskosten blijven wel ten laste van het bouwbedrijf.

 

Financiële tussenkomst via de KMO-portefeuille

De steun van de Vlaamse overheid bedraagt, afhankelijk van uw bedrijfsgrootte, 30% of 20% van de opleidingskost. U kan zo tot 7.500 euro steun per jaar krijgen.

De aanvraag voor de kmo-portefeuille verloopt volledig online via een interactieve applicatie op www.kmo-portefeuille.be

Lees hier alle details over deze steunmaatregel.