Chauffeurs, stortklaar beton en bouwhandel / ADR

Het doel van deze opleiding is om cursisten de benodigde kennis en vaardigheden bij te brengen voor het veilig en compliant vervoeren van gevaarlijke stoffen over de weg volgens de ADR-regelgeving.

Instapvoorwaarden

Geldig Europees rijbewijs categorie C - Kandidaten in het bezit van een buitenlandse nationaliteit moeten ook hun origineel paspoort meebrengen naar de cursus en het examen

Data

  • za. 4 mei 2024   (08:30 - 15:30)
  • za. 11 mei 2024   (08:30 - 15:30)
  • za. 18 mei 2024   (08:30 - 15:30)

Duur

24 uur

Locatie

Land Van Rodelaan 20
9050 Gentbrugge

Prijs

€ 385,00

Inbegrepen

Certificaat: Diploma/Certificaat/Attest

Deze opleiding komt in aanmerking voor de KMO-portefeuille

Extra informatie

Prijs opleiding exclusief administratiekost voor gebruik erkenning Bouwunie

In samenwerking met

TRANSPORT ACADEMY CV

Programma

Het programma van de opleiding is gericht op het aanleren van de essentiële kennis en vaardigheden voor het veilig vervoeren van gevaarlijke stoffen over de weg.

Cursisten leren over de ADR-regelgeving, classificatie van gevaarlijke stoffen en het correct gebruik van etiketten en veiligheidsinformatiebladen.

Het programma omvat training in de juiste verpakking, belading en stuwage van gevaarlijke goederen, evenals de noodzakelijke procedures voor noodsituaties en het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. Daarnaast worden onderwerpen zoals routeplanning, documentatie en communicatie met autoriteiten behandeld om te zorgen voor naleving van wet- en regelgeving.

Praktische oefeningen en simulaties maken integraal deel uit van de opleiding om cursisten praktijkervaring op te laten doen en hun bewustzijn van de risico's en veiligheidsmaatregelen te vergroten.